Logopedie

Wat is logopedie?
Veel kinderen praten nog of eerst onduidelijk of willen te snel praten en struikelen dan over hun woorden. Dit is vaak een groeifase, maar sommige kinderen hebben wat extra hulp nodig om duidelijker te leren praten. Een logopedist houdt zich hiermee bezig en helpt je kind, door middel van oefeningen, om beter te leren communiceren.

Wanneer heeft je kind logopedie nodig?
Er is geen standaard die bepaalt wanneer je kind logopedie nodig heeft. Maar als je merkt dat je kind moeite heeft met slikken of erge adem-, spraak-, taal-, eet- of gehoorproblemen heeft, kun je er altijd voor kiezen om langs te gaan bij een logopedist. Deze kan dan analyseren of behandeling nodig is. De leeftijd waarmee een kind start met logopedie verschilt. Dit kan al vanaf twee jaar zijn, maar ook met vier jaar en het ligt aan de ernst van de problemen

Binnen de praktijk voor logopedie Midden-Groningen werken wij met 4 collega’s: Gerjanne Wortelboer, Karin Brummelman-Kruize, Baukje Pijnacker en Margriet Brandsma (behandelt op de woensdag op de Sint Antoniusschool).

Wij behandelen problemen op het gebied van: Spraak, taal, stem, afwijkende mondgewoonte, slikken, stotteren, niet of nauwelijks praten bij kinderen e.d.

U kunt zich telefonisch aanmelden op ons nummer 0598 – 327495. Sinds 1 januari 2012 zijn wij direct toegankelijk (DTL). U kunt zonder verwijzing uw kind aanmelden. Logopedie wordt door alle zorgverzekeraars vergoed.