Peuter opvang Olleke Bolleke

Peuteropvang Olleke Bolleke zit in hetzelfde gebouw als de St. Antoniusschool.

Wij hebben een knusse en gezellige ruimte met daarin twee ruime nissen met een gezellige huishoek en themahoek. In de grote ruimte hebben we verschillende hoeken gecreëerd zoals een leeshoek, een bouwhoek en een auto/treinhoek, om zo rust en samenspelen te stimuleren. Verder staat er een grote tafel waaraan we altijd gezellig de kring doen en samen eten maar waar ook aan gepuzzeld en gespeeld kan worden en een aparte knutseltafel.

Wij spelen met de peuters op een afgesloten tussenplein bij de school. Wij delen dit plein met de kinderen van de kinderopvang die ook in het schoolgebouw is gevestigd. Er staat een zandbak op het plein en verder is er genoeg ruimte om lekker te fietsen en te spelen met de verschillende buitenmaterialen.

De ouders van de kinderen van Olleke Bolleke waarderen de goede samenwerking tussen de leidsters. Zij stralen rust, warmte en gezelligheid uit.

Omdat wij zijn gevestigd in de St. Antoniusschool is er nauw contact met de juffen van de onderbouw en lopen we regelmatig even bij elkaar binnen. Op deze manier maken we de stap van de peuteropvang naar de basisschool een stuk kleiner. De meeste kinderen gaan op vierjarige leeftijd naar deze school, al zijn ouders natuurlijk vrij om voor een andere school te kiezen.

Wij werken aan de hand van thema’s. Elke zes tot acht weken bedenken we een ander thema en vullen dit zo leuk mogelijk in, soms met een uitje naar bijvoorbeeld de kinderboerderij. Naast de verschillende thema’s hebben wij uiteraard ook onze vaste vieringen zoals Pasen, Sinterklaas en Kerst. Wij proberen hier altijd een gezellig feestje van te maken zoals een gezellig kerstontbijt met ouders.

Peuteropvang Olleke Bolleke

Middenstraat 27a

9611 KE  Sappemeer

06-23720925