Peuter opvang Olleke Bolleke

Peuteropvang Olleke Bolleke is de dichtsbijzijnde locatie. Deze is te vinden in een lokaal van de Theo Thijssenschool in Boswijk.

Wij hebben een knusse en gezellige ruimte waarin we verschillende hoeken hebben gecreeerd, zoals een leeshoek, een bouwhoek en een auto/treinhoek, om zo rust en samenspelen te stimuleren. Verder staat er nog een grote tafel waaraan we altijd gezellig de kring doen en samen eten, maar waar ook aan gepuzzeld en gespeeld kan worden. Daarnaast hebben we  nog een aparte knutseltafel.

Wij spelen met de peuters op een afgesloten deel van het schoolplein. Er staat een zandbak op het plein en verder is er genoeg ruimte om lekker te fietsen en te spelen met de verschillende buitenmaterialen.

De ouders van de kinderen van Olleke Bolleke waarderen de goede samenwerking tussen de leidsters. Zij stralen rust, warmte en gezelligheid uit.

Er is nauw contact met de juffen van de onderbouw van de scholen in de buurt. Op deze manier maken we de stap van de peuteropvang naar de basisschool een stuk kleiner. De meeste kinderen gaan op vierjarige leeftijd naar een van de scholen in de buurt. Ouders zijn vrij in hun schoolkeuze.

Wij werken aan de hand van thema's volgens de VVE methode van Piramide. Elke zes tot acht weken hebben we een ander thema en vullen dit zo leuk mogelijk in, soms met een uitje naar bijvoorbeeld de kinderboerderij. Naast de verschillende thema's hebben wij uiteraard ook onze vaste vieringen zoals Pasen, Sinterklaas en Kerst. Wij proberen hier altijd een gezellig feestje van te maken, zoals bijvoorbeeld met een kerstontbijt met ouders.

Peuteropvang Olleke Bolleke

Boswijklaan 2

9611 HZ Sappemeer

Tel: 06 - 23 72 09 25 / 06 - 18 68 30 59