Historie

De patroonheilige van onze school
St. Antonius: franciscaan, kerkleraar, heilige (1195 – 1231)

St. Antonius was vooral bekend vanwege het feit dat hij een goede, voor iedereen begrijpbare, boodschap had. Een leraar heeft ook iedere dag weer een goed verhaal nodig om zijn leerlingen te boeien. Het is daarom niet verwonderlijk dat wij de naam van St. Antonius als naam voor onze school hebben gekozen.

Situering van de school

De St. Antoniusschool bestaat al sinds 1912. In Boswijk, hebben we in twee verschillende gebouwen onderwijs gegeven. Het eerste, inmiddels gesloopte pand, lag aan het 'Roomse Laantje' een zijstraatje van de Middenstraat. In 1973 werd naast dat gebouw de school geopend waar we nog tot januari 2020 in werkten.

Sinds januari 2020 hebben we het Roomse Laantje en Boswijk verlaten en zijn we onderdeel van de nieuwe wijk Vosholen. Op de plek waar vroeger kassen stonden, openden wij samen met de openbare school Theo Thijssen, kinderopvang Prokino en Peuteropvang van KAKA het nieuwe gebouw. Een gebouw waar openheid, geborgenheid, veiligheid en onze identiteit zichtbaar en voelbaar zijn voor iedereen.