De patroonheilige van onze school
St. Antonius: franciscaan, kerkleraar, heilige (1195 – 1231)

St. Antonius was vooral bekend vanwege het feit dat hij een goede, voor iedereen begrijpbare, boodschap had. Een leraar heeft ook iedere dag weer een goed verhaal nodig om zijn leerlingen te boeien. Het is daarom niet verwonderlijk dat wij de naam van St. Antonius als naam voor onze school hebben gekozen.

Situering van de school

De school is gelegen aan een zijweggetje van de Middenstraat, het ‘Roomse Laantje’. In 1973 werd het huidige gebouw geopend vlak naast het inmiddels gesloopte eerste pand, bouwjaar 1912. De school ligt in de wijk ‘Boswijk’ en wordt omgeven door vele bomen en groenstroken. Alleen via het smalle laantje is de school bereikbaar. Er kunnen geen auto’s tot vlakbij de school komen.

Veel kinderen komen uit de aangrenzende wijken. Ongeveer de helft van de leerlingen komt niet uit de aanliggende wijken. Er komen kinderen uit heel de gemeente Hoogezand- Sappemeer. De St. Antoniusschool is dus een regioschool.

We verwachten dat we in de zomer van 2017 kunnen verhuizen naar het nieuwe gebouw in de wijk “de Vosholen”. We gaan daar in één gebouw samen met de openbareschool Theo Thijssen, kinderopvangorganisatie Prokino en een peuterspeelzaal van Kaka.