Het team

Maria van der Wal

Mijn naam is Maria van der Wal, ik ben sinds 2006 directeur van de st Antoniusschool met heel veel plezier.  Sinds 1980 ben ik werkzaam in het onderwijs. In het begin was ik werkzaam als leerkracht en later als leidinggevende. Ik werk vier dagen in de week en woon in Sappemeer. Ik hou van wandelen.

Ik vind het belangrijk dat zowel leerlingen, ouders als teamleden zich prettig voelen op school, vanuit die basis kan het echte leren pas plaatsvinden. Mijn visie is dat iedereen over talenten beschikt en dat we er naar streven dat iedereen het beste uit zichzelf haalt.

Ik hecht waarde aan het gezamenlijk werken aan de verbetering van de schoolorganisatie, daarbij is betrokkenheid en goede communicatie met zowel leerlingen, ouders als teamleden van groot belang. De basisschool tijd moet voor alle kinderen een periode zijn, waar ze later met veel plezier aan terug denken en waarbij ze de juiste bagage verzamelen voor hun toekomst.

Ellen Klein-Moorman

Mijn naam is Ellen Klein. Ik ben Intern Begeleider op de St. Antoniusschool. Daarvoor heb ik de opleiding Master en Intern Begeleider / Zorgcoördinator aan het Windesheim gedaan. Het is mijn taak om de leerlingenzorg te coördineren en de leerkrachten te coachen bij hun werkzaamheden.

Tessa Delbrugge

Mijn naam is Tessa Delbrugge. Ik ben 38 jaar en woon met mijn man en onze twee kinderen in Leek. Ik ben al heel veel jaren met veel plezier werkzaam in het primair onderwijs. Dit schooljaar werk ik op de maandag en dinsdag in groep 1/2 (Beren), samen met Farina Lutterop.

Carmen Hoekzema

Mijn naam is Carmen Hoekzema. Ik heb de PABO gedaan en nog een Master SEN (Special Educational Needs), waarbij ik mij heb verdiept in leerlingen met leer- en gedragsproblemen. Daarnaast heb ik ook onderzoek gedaan naar het versoepelen van de overgang van groep 2 naar groep 3. Het lesgeven vind ik toch het leukste om te doen. Ik ben werkzaam in de groep Vossen.

Farina Lutterop

Ik ben Farina Lutterop en ik ben leerkracht in groep 1/2 het Berenhol. Ik sta dit jaar twee dagen in deze groep, samen met Tessa. De afwisseling tussen thuis en werk vind ik heerlijk. Ik kijk er iedere week weer naar uit om de kinderen weer te zien. Het luisteren  naar wat ze meemaken, meegaan in hun wereld, maakt dat ik iedere dag zin heb om, binnen de vaste onderdelen van een dag, zoveel mogelijk samen met de kinderen "in" de wereld te stappen en van daaruit te leren. Zo is geen dag hetzelfde en leren we met elkaar en van elkaar!

Brigitta Metz

Ik ben Brigitta Metz. Ik ben leerkracht van groep 1 en 2 en dit doe ik met veel plezier  daarnaast ben ik ook nog onderbouw coördinator op de St Antoniusschool.

Marleen Veringa

Ik ben Marleen Veringa. Ik werk sinds augustus 2015 op de St. Antoniusschool. Daarvoor was ik al een aantal jaren werkzaam binnen de stichting. Ik ben leerkracht groep 1/2, het Muizenhol, en 1 dag sta ik in groep 3, Vlindertuin. Het werken met kinderen betekent dat er geen dag hetzelfde is. Ze zijn open, eerlijk, spontaan en enthousiast. Ik vind het mooi om te zien hoe de kinderen zich door het jaar heen ontwikkelen op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Om zich goed te kunnen ontwikkelen vind ik het belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn, in de groep en op school.

Susanne Hörburger

Mijn naam is Susanne Hörburger. Ik ben leerkracht van groep 3, de Vlindertuin.  Daarnaast ben ik Middenbouw coördinator. Samen met de directeur, IB-er, onderbouwcoördinator en bovenbouwcoördinator dragen we o.a. zorg voor de organisatie, zorg en doorgaande lijnen binnen onze school.

Wat ik erg leuk vind aan mijn baan is dat geen dag hetzelfde is. In groep 3 zie je kinderen de wereld om zich heen verder ontdekken. Ook in groep 3 werken we nog veel met concrete materialen en wisselen dit af door op papier opdrachten te maken. Kinderen kunnen in een snel tempo ineens lezen, schrijven en gaan rekenen. Prachtig om te zien! De klas is een plek waar je plezier met elkaar moet hebben, maar ook een plek om rust te hebben om te kunnen leren. Samen met de kinderen probeer ik er altijd een gezellig schooljaar van te maken. 

Yolande van Huffelen

Hallo, ik ben Yolande van Huffelen. Ik ben leerkracht van groep 3 op de St. Antoniusschool. Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en ze te leren lezen, rekenen en schrijven. Er gaat een wereld voor ze open, binnen een paar weken lezen de kinderen al zinnetjes en dat is super knap. Genieten doe ik elke dag, er gebeurt altijd wel iets, de kinderen zijn zo spontaan en enthousiast, we hebben veel lol samen.

Naast mijn werk als groepsleerkracht  ben ik taal coördinator, dat houdt in dat ik het aanspreekpunt ben op school over het taal- en leesonderwijs. Ik houd me bezig met de kwaliteit van het taalonderwijs, ben de stimulator en vraagbaak voor collega’s en ik zie erop toe dat het taalonderwijs op een verantwoorde manier wordt vastgelegd. 

Sharmayne Koerts

Ik ben Sharmayne Koerts en woon samen met mijn vriend Ruben en dochter Romée in Winschoten. Inmiddels ben ik alweer bijna 10 jaar werkzaam als onderwijsassistent op de St. Antoniusschool. Ik heb al in veel verschillende groepen gewerkt. Het werken als onderwijsassistent is erg leuk en variërend, geen dag is hetzelfde.

Karin Eijpe

MIjn naam is Karin Eijpe, ik werk alweer meer dan 10 jaar in het onderwijs. Ik vind het lesgeven elke dag genieten. Er is veel afwisseling en geen dag is hetzelfde. De kinderen leren van mij vaardigheden, maar ik leer ook elke dag van de kinderen. Het is mooi om te zien hoe kinderen groeien in hun ontwikkeling, op welke manier dan ook, en ik ben trots dat ik daar deel van mag uitmaken.

Adriana Lockhorn

Ik ben Adriana Lockhorn en sta 4 dagen in de week voor de klas. Ik ben al een aantal jaren in het onderwijs werkzaam. Dat ik al een tijdje meedraai realiseer ik mij pas als ik de kinderen van oud-leerlingen in de klas krijg. Het mooie van werken in het onderwijs is dat geen jaar hetzelfde is. Ik zie het als een uitdaging om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de eigenheden van kinderen.

Elke dag heb ik er zin in om er samen met de kinderen weer een fijne dag van te maken. Een dag waarin er hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor ontspanning. De klas moet een plek zijn waar de kinderen zich veilig voelen daardoor kunnen groeien. Samen maken we het verschil.

Nataschja Wapsenkamp

Ik ben Nataschja Wapsenkamp. Woon samen in De Groeve met Bjorn en onze zoon Milan. Ik ben onderwijsassistent op deze school. Inmiddels werk ik hier al weer heel wat jaren met veel plezier. Als stagiaire begonnen en inmiddels niet meer weg te slaan. Ik heb een gevarieerde baan. Ik ben individueler met de kinderen bezig. Elke dag is anders. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen manier mogen en kunnen ontwikkelen. Ieder kind is anders en doet het op zijn of haar eigen manier. Mijn rol hierin is een kind handvaten geven om een leuke en leerzame schooltijd tegemoet te gaan.

Maiken Georg

Mijn naam is Maiken Georg. Ik vind het werken in het onderwijs ontzettend leuk. Het op een leuke manier overbrengen van kennis, kinderen enthousiasmeren voor datgene wat ze moeten en willen leren en het creëren van een hechte groep, maakt het werk voor mij uitdagend. Een bijzonder aspect aan voor de klas staan, is dat je met elk kind een band opbouwt en om kinderen in de dagelijkse praktijk echt te kunnen zien.Het geven van complimentjes, het aanmoedigen en helpen van kinderen, zodat zij ervaren dat ze iets zelf kunnen en verder komen, geeft mij een enorme voldoening.

Miranda Kazemier

Groepsleerkracht groep 5 Bevers en Panda's.

Rekencoördinator

Ik hecht veel waarde aan een sfeer op school waar alle kinderen zich veilig voelen en in staat worden gesteld zich te ontwikkelen op sociaal, intellectueel, creatief en sportief gebied. Daarnaast heb ik heel veel zin om met het team, de ouders, maar vooral met de leerlingen een leuke, fijne en leerzame tijd te hebben. Contact met ouders vind ik belangrijk, dus mochten er dingen zijn....de deur staat voor jullie open.

Anneloes Snip

Mijn naam is Anneloes Snip en ik woon met veel plezier in de mooie stad Groningen. Het contact met kinderen en het overbrengen van kennis en vaardigheden trekt mij in het onderwijs. Het enthousiasme van kinderen brengt elke dag weer een lach op mijn gezicht.

Naast mijn werk als groepsleerkracht ben ik techniek coördinator en ondersteun ik bij ICT-taken.

Liesbeth Deiman

Mijn naam is Liesbeth Deiman, leerkracht van groep 7 De Uilenburcht.  Daarnaast ben ik bovenbouwcoördinator. Samen met de directeur, IB-er, onderbouwcoördinator en middenbouwcoördinator dragen we o.a. zorg voor de organisatie, zorg en doorgaande lijnen binnen onze school. Maar het leukst blijft het werken met de kinderen in de bovenbouw. Ik vind het een uitdaging om de kinderen vanuit eigen betrokkenheid en verantwoordelijkheid te laten werken! Kinderen weten zelf heel goed wat ze willen en kunnen! En komen zelf met de meest fantastische ideeën!

Jolanda Wolthers

Ik ben Jolanda Wolthers en onderwijsassistent op deze school. Ik word veel ingezet voor lees- en rekenondersteuning. Daarnaast verzorg ik op de dinsdag, woensdag en vrijdagmorgen de voorschoolse opvang van de St. Antoniusschool. Ik heb een leuke en gevarieerde baan.

Roos Claassen

Ik ben Roos Claassen ik werk al vele jaren met ontzettend veel plezier op de St Antoniusschool . Ik heb me, na mijn specialisatie in de onderbouw, inmiddels ontwikkeld tot allround basisschool juf. Ik heb in alle groepen gestaan en sta nu als leerkracht in groep 8, de zwaluwen. Dit doe ik samen met mijn collega Thea Welles. 

Daarnaast begeleid ik kinderen met Kurzweil, dit is een (ondersteunings)  computerprogramma  voor kinderen met Dyslexie. Ik geef Rots en Water trainingen aan groepen binnen de school en vertegenwoordig de bijzondere scholen van Hoogezand-Sappemeer in het platform cultuurmenu. Dit platform coördineert het cultuur aanbod voor de scholen, zodat alle basisschool leerlingen in Hoogezand met alle disciplines kennis maken. Op onze school ben ik ook de Cultuur coördinator.

Ik geniet dagelijks van het werken met kinderen. Het altijd weer zoeken naar de juiste werkvormen om kinderen zich te laten ontwikkelen, is denk ik nog steeds mijn passie en blijft de uitdaging elke dag weer. Dit kan natuurlijk alleen in een veilige, vertrouwde omgeving waar oog is voor elk kind. Ik kan dit niet alleen, maar doe dit samen met mijn collega`s in een gezellig  team.

Thea Welles

Mijn naam is Thea Welles. Ik woon samen in Veendam met mijn vriend en onze twee kinderen. Ik werk met veel plezier op de St.Antoniusschool. Ik mag dit jaar weer groep 8 lesgeven, samen met mijn collega Roos Claassen.