Het team

Maria van der Wal - Directeur

Mijn naam is Maria van der Wal, ik ben sinds 2006 directeur van de st Antoniusschool met heel veel plezier.  Sinds 1980 ben ik werkzaam in het onderwijs. In het begin was ik werkzaam als leerkracht en later als leidinggevende. Ik werk vier dagen in de week en woon in Sappemeer. Ik hou van wandelen.

Ik vind het belangrijk dat zowel leerlingen, ouders als teamleden zich prettig voelen op school, vanuit die basis kan het echte leren pas plaatsvinden. Mijn visie is dat iedereen over talenten beschikt en dat we er naar streven dat iedereen het beste uit zichzelf haalt.

Ik hecht waarde aan het gezamenlijk werken aan de verbetering van de schoolorganisatie, daarbij is betrokkenheid en goede communicatie met zowel leerlingen, ouders als teamleden van groot belang. De basisschool tijd moet voor alle kinderen een periode zijn, waar ze later met veel plezier aan terug denken en waarbij ze de juiste bagage verzamelen voor hun toekomst.

Roos Claassen

Ik ben Roos Claassen ik werk al vele jaren met ontzettend veel plezier op de St Antoniusschool . Ik heb me, na mijn specialisatie in de onderbouw, inmiddels ontwikkeld tot allround basisschool juf. Ik heb in alle groepen gestaan en sta sinds kort als leerkracht in groep 8, de zwaluwen. Dit doe ik samen met Liesbeth Deiman. Na jaren ben ik weer terug in groep 8. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken, toen ik werd gevraagd, om tijdelijk collega Thea Welles te vervangen.

Daarnaast ondersteun ik mijn  collega Anneloes in de 5/6 combi op maandag. Ook  begeleid ik die dag kinderen met Kurzweil, dit is een (ondersteunings)  computerprogramma  voor kinderen met Dyslectie.  Ik geef Rots en Water trainingen aan groepen binnen de school en vertegenwoordig de bijzondere scholen van Hoogezand-Sappemeer in het platform cultuurmenu. Dit platform coördineert het cultuur aanbod voor de scholen, zodat alle basisschool leerlingen in Hoogezand met alle disciplines kennis maken. Op onze school ben ik ook de Cultuur coördinator.

Ik geniet dagelijks van het werken met kinderen. Het altijd weer zoeken naar de juiste werkvormen om kinderen zich te laten ontwikkelen, is denk ik nog steeds mijn passie en blijft de uitdaging elke dag weer. Dit kan natuurlijk alleen in een veilige, vertrouwde omgeving waar oog is voor elk kind. Ik kan dit niet alleen, maar doe dit samen met mijn collega`s in een gezellig  team.

Liesbeth Deiman

Mijn naam is Liesbeth Deiman, leerkracht van groep 7 De Uilenburcht, samen met duo-collega Gerard Holt.  Daarnaast ben ik bovenbouwcoördinator. Samen met de directeur, IB-er, onderbouwcoördinator en middenbouwcoördinator dragen we o.a. zorg voor de organisatie, zorg en doorgaande lijnen binnen onze school. Maar het leukst blijft het werken met de kinderen in de bovenbouw. Ik vind het een uitdaging om de kinderen vanuit eigen betrokkenheid en verantwoordelijkheid te laten werken! Kinderen weten zelf heel goed wat ze willen en kunnen! En komen zelf met de meest fantastische ideeën!

Tessa Delbrugge

Mijn naam is Tessa Delbrugge. Ik ben 38 jaar en woon met mijn man en onze twee kinderen in Leek.  Ik ben ruim 15 jaar met veel plezier werkzaam in het primair onderwijs. Dit schooljaar werk ik op de maandag en dinsdag in groep 1/2 (Beren) samen met Farina Lutterop.  Ik heb er ontzettend veel zin en kijk er naar uit om kennis te maken met de kinderen en ouders!  

Karin Eijpe

Mijn naam is Karin Eijpe. Ik ben 31 jaar. Ik werk voor het 9e jaar in het onderwijs, waarvan nu voor het derde jaar op het St. Antonius. Ik ben dit schooljaar leerkracht van groep 4. Ik werk 4 dagen van maandag tot en met donderdag. Op maandag en dinsdagochtend ben ik te vinden in de bijengroep en op dinsdagmiddag, woensdag en donderdag werk ik in de dolfijnengroep.  Het is leuk om in beide groepen 4 te staan.  Ik vind het elke dag genieten. Ik heb veel afwisseling en ben betrokken in beide groepen. De kinderen leren van mij vaardigheden maar ik leer ook elke dag van de kinderen. Het is mooi om te zien hoe kinderen groeien in hun ontwikkeling, op welke manier dan ook, en ik ben trots dat ik daar deel van mag uit maken.

Joep Fokkert

Mijn naam is Joep Fokkert, 28 jaar oud en woonachtig in Assen. Volgend schooljaar kom ik de St. Antoniusschool versterken, als groepsleerkracht voor groep 7. Na een jaar op het speciaal onderwijs, VMBO3, te hebben gewerkt, kom ik graag terug naar het basisonderwijs. Op school hou ik van geschiedenis, gym, lekker gezellig doen met leerlingen en natuurlijk muziek. In mijn vrije tijd mag ik thuis of op het podium graag piano spelen, ben ik buiten in de tuin of in het bos te vinden en bij slecht weer kijk ik graag naar studio sport. Als laatste hou ik ook erg van reizen en mooi weer.

Carmen Hoekzema

Mijn naam is Carmen Hoekzema en ik ben 22 jaar. Vorig jaar heb ik mijn PABO-diploma behaald. Dit jaar heb ik nog een master SEN (Special Educational Needs) gedaan, waarbij ik mij heb verdiept in leerlingen met leer- en gedragsproblemen. Daarnaast heb ik ook onderzoek gedaan naar het versoepelen van de overgang van groep 2 naar groep 3. Het lesgeven vind ik toch het leukste om te doen en daarom zal ik vanaf het nieuwe schooljaar te vinden zijn in groep 1/2 bij de poezen. Ik heb erg veel zin om de leerlingen nieuwe dingen te leren en ze te zien groeien!

Gerard Holt

Ik ben Gerard Holt. Dit jaar werk ik voor het vijfde jaar op de Sint Antoniusschool. Naast groepsleerkracht ben ik ook de ICT’er op school. Ik vind het dan ook erg leuk om de Ipad tijdens de lessen op verschillende manieren in te zetten. Kinderen werken steeds meer op hun eigen niveau en tempo. Ik vind het daarom extra belangrijk om met de hele groep leuke dingen zoals spelletjes en muziek te doen!

Susanne Hörburger

Mijn naam is Susanne Hörburger. Ik ben leerkracht van groep 3, de Vlindertuin. Van de vier dagen die ik werk, sta ik drie dagen per week voor de klas. De andere dag ondersteun ik Maria. Daarnaast ben ik Middenbouw coördinator en lid van de Medezeggenschapsraad van de school.

Wat ik erg leuk vind aan mijn baan is dat geen dag hetzelfde is. In groep 3 zie je kinderen de wereld om zich heen verder ontdekken. Ze kunnen in een snel tempo ineens lezen en schrijven. Prachtig dat kinderen brieven schrijven en straatnaamborden gaan lezen. De klas is een plek waar je plezier met elkaar moet hebben, maar ook een plek om rust te hebben om te kunnen leren. Samen met de kinderen probeer ik er altijd een gezellig schooljaar van te maken.

Yolande van Huffelen

Hallo, ik ben Yolande van Huffelen. Ik ben 44 jaar oud. Ik ben leerkracht van groep 3 op de St. Antoniusschool. Ik sta 4 dagen in de week voor de klas, maandag, dinsdag en vrijdag. Ik werk samen met mijn collega Sharmayne Koerts.  Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en ze te leren lezen, rekenen en schrijven. Er gaat een wereld voor ze open, binnen een paar weken lezen de kinderen al zinnetjes en dat is super knap. Genieten doe ik elke dag, er gebeurt altijd wel iets, de kinderen zijn zo spontaan en enthousiast, we hebben veel lol samen.

Naast mijn werk als groepsleerkracht  ben ik taal coördinator, dat houdt in dat ik het aanspreekpunt ben op school over het taal- en leesonderwijs. Ik houd me bezig met de kwaliteit van het taalonderwijs, ben de stimulator en vraagbaak voor collega’s en ik zie erop toe dat het taalonderwijs op een verantwoorde manier wordt vastgelegd. 

Miranda Kazemier

Sharmayne Koerts

Ik ben Sharmayne Koerts, 28 jaar en ik werk als onderwijsassistent op deze school. Ik ben inmiddels  7 jaar werkzaam op het St. Antonius.
Ik ben begonnen in groep 4, groep 1 en groep 2/3, ook heb ik drie jaar gewerkt in de instroomgroep. Dit schooljaar ben ik werkzaam in de groepen 3.  Ik bied extra ondersteuning aan kinderen die hier behoefte aan hebben, dit is zowel met groepjes kinderen als kinderen individueel. Ik vind het fijn dat ik de kinderen net dat stukje extra vertrouwen kan geven tijdens de extra ondersteuningslessen. Ik heb het erg naar mijn zin op de Antoniusschool, we hebben een leuk, gevarieerd team en er heerst een fijne sfeer in de school. 
Geen dag is hetzelfde en ik geniet daar ontzettend van!

Adriana Lockhorn

Ik ben Adriana Lockhorn en ik ben leerkracht van groep 4, de bijenkorf.

Ik sta 4 dagen in de week voor de klas. Ik ben al een aantal jaren in het onderwijs werkzaam. Dat ik al een tijdje meedraai realiseer ik mij pas als ik de kinderen van oud-leerlingen in de klas krijg. Het mooie van werken in het onderwijs is, dat geen jaar hetzelfde is. Ik zie het als een uitdaging om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de eigenheden van kinderen.

 Elke dag heb ik er zin in om er samen met de kinderen weer een fijne dag van te maken. Een dag waarin er hard gewerkt wordt, maar er ook tijd is voor ontspanning. De klas moet een plek zijn waar de kinderen zich veilig voelen en daardoor kunnen groeien. Samen maken we het verschil.

Farina Lutterop

Ik ben Farina Lutterop, 27 jaar en ik ben leerkracht in groep 1/2, het Berenhol. Ik sta dit jaar twee dagen in het Berenhol (groep 1/2), samen met Tessa. De afwisseling tussen thuis en werk vind ik heerlijk. Ik kijk er iedere week naar uit om de kinderen weer te zien. Het luisteren naar wat ze meemaken, meegaan in hun wereld maakt dat ik iedere dag zin heb om binnen de vaste onderdelen van een dag zoveel mogelijk samen met de kinderen ‘in’ de wereld te stappen en van daaruit te leren. Zo is geen dag hetzelfde en leren we met elkaar en van elkaar!

Brigitta Metz

Ik ben Brigitta Metz. Ik ben leerkracht van groep 1 en 2 en dit doe ik met veel plezier  daarnaast ben ik ook nog onderbouw coördinator op de St Antoniusschool.

Marleen Veringa

Ik ben Marleen Veringa. Ik werk sinds augustus 2015 op de  St. Antoniusschool. Daarvoor was ik al een aantal jaren werkzaam binnen de stichting. Van maandag t/m donderdag  ben ik leerkracht in groep 1/2, het Muizenhol. Het werken met kinderen betekent, dat er geen dag hetzelfde is. Ze zijn open, eerlijk, spontaan en enthousiast. Ik vind het mooi om te zien hoe de kinderen zich door het jaar heen ontwikkelen op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Om zich goed te kunnen ontwikkelen, vind ik het belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn  in de groep en op school.

Kaja Simons

Mijn naam is Kaja Simons. Ik ben 22 jaar oud en woon in Hoogezand. Volgend jaar mag ik komen werken op de St. Antoniusschool. Wellicht kent u mij al. Afgelopen jaar heb ik mijn lio-stage gedaan in groep 6. Komend schooljaar ga ik vier dagen werken in groep 5. Ik heb er ontzettend veel zin in! Naast het werken op school sta ik graag op het hockeyveld.

Anneloes Snip

Mijn naam is Anneloes Snip en ik woon met veel plezier in de mooie stad Groningen. Ik ben leerkracht van groep 6 de apenrots. Ik sta drie dagen in de week voor de klas. Het contact met kinderen en het overbrengen van kennis en vaardigheden trekt mij in het onderwijs. Het enthousiasme van kinderen brengt elke dag weer een lach op mijn gezicht. Voor de groep leerlingen die mij toevertrouwd wordt voel ik mij verantwoordelijk. In de omgang met leerlingen ben ik consequent en bied ik structuur.

Rineke Tiben

Mijn naam is Rineke Tiben en ik werk als onderwijsassistent op de Sint Antoniusschool. Ik ben inmiddels 4 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik ben begonnen in de onderbouw en ben nu werkzaam van maandag t/m donderdag bij groep 6/7 de Apen. Op de vrijdag sta ik in groep 1/2 het Vossenhol.

Nataschja Wapsenkamp

Ik ben Nataschja Wapsenkamp, 26 jaar en onderwijsassistent op deze school. Inmiddels werk ik hier al ruim 5 jaar met veel plezier. Als stagiaire begonnen en inmiddels niet meer weg te slaan. Op de maandag, dinsdag en donderdag word ik ingezet voor lees en reken ondersteuning. Dit vind ik ontzettend leuk omdat je hierbij kinderen in kleine groepen kunt helpen. Ik ben individueler met de kinderen bezig. Op de woensdag sta ik bij de Vlinders en op vrijdag bij de Poezenmand. Dit is ook ontzettend leuk. Ik heb een gevarieerde baan. Elke dag is anders. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen manier mogen en kunnen ontwikkelen. Ieder kind is anders en doet het op zijn of haar eigen manier. Mijn rol hierin is een kind handvaten geven om een leuke en leerzame schooltijd tegemoet te gaan.

Ook ben ik op de maandag, dinsdag en donderdag werkzaam op de buitenschoolse opvang Prokino. Deze zit bij de school en hierdoor kan ik voor vele kinderen een vertrouwd gezicht zijn.

Thea Welles

Mijn naam is Thea Welles. Ik ben 32 jaar en woon samen in Veendam met mijn vriend en onze twee kinderen. Dit jaar werk ik alweer 6 jaar met veel plezier op de St.Antoniusschool. Ik mag dit jaar weer groep 8 lesgeven, samen met mijn collega Roos Claassen en we gaan er weer een leuk jaar van maken!
Mijn werkdagen zijn dinsdag, donderdag en vrijdag.

Petra Wezeman

Mijn naam is Petra Wezeman. Ik ben 29 jaar en woon in Groningen.Na de Pedagogische Academie (PABO) en de master SEN (Special Educational Need) ben ik gaan werken als leerkracht in het basisonderwijs. Dit heb ik de afgelopen 7 jaar met veel plezier gedaan. Afgelopen december heb ik de leergang bewegingsonderwijs behaald. Op de dinsdag zal ik de bewegingslessen voor de panda’s en bevers en op de donderdag voor de bevers en de bijen verzorgen.

In het schooljaar 2016/2017 ga ik als leerkracht in groep 5 aan de slag op de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Ik heb hier heel veel zin in en hoop samen met het team, de ouders maar vooral met de leerlingen een leuke, fijne en leerzame tijd te hebben. Contact met ouders vind ik erg belangrijk, dus mochten er dingen zijn… de deur staat voor jullie open.

Jolanda Wolthers

Ik ben Jolanda Wolthers, 49 jaar en onderwijsassistent op deze school. Dit schooljaar ben ik werkzaam in groep 6, waar ik wordt ingezt voor lees- en rekenondersteuning. Daarnaast verzorg ik op de dinsdag, woensdag en vrijdagmorgen de voorschoolseopvang van de St. Antoniusschool. Ik heb een leuke en gevarieerde baan.