Het team

Daphne Marissen

Mijn naam is Daphne Marissen. Sinds 1 april 2020 werk ik met veel plezier als directeur op de Sint Antoniusschool. Ik woon samen met Jacob en onze kinderen in Hoogezand. Na mijn studie orthopedagogiek ben ik 12 jaar werkzaam geweest als onderwijsadviseur bij Cedin. Vervolgens heb ik 10 jaar gewerkt bij Kentalis, op een school voor dove en slechthorende leerlingen en leerlingen met communicatieve meervoudige beperkingen. 

Sinds april 2020 werk ik op de Sint Antoniusschool. De prettige sfeer en de gezamenlijke vieringen zijn voor mij belangrijke aspecten van de school. De verbinding in de driehoek kind-ouders-school is voor mij de basis van een goede ontwikkeling van de kinderen. Als directeur draag ik graag bij aan een fijne en goede school, waar de kinderen met veel plezier naar toe gaan. Ik hecht veel waarde aan openheid en gelijkwaardigheid en vind het erg prettig om samen met ouders steeds een stapje verder te komen. Mocht u een vraag hebben, dan ga ik graag in gesprek!

Ellen Klein-Moorman

Mijn naam is Ellen Klein en woon samen met mijn man en zoontje in Musselkanaal. Ik ben Intern Begeleider op de St. Antoniusschool. Daarvoor heb ik, na 14 jaar zelf lesgegeven te hebben, de Master Intern Begeleider/Zorgcoördinator aan het Windesheim gedaan. Het is mijn taak om de leerlingenzorg te coördineren en de leerkrachten te coachen bij hun werkzaamheden. Het is fantastisch om samen met de collega's te onderzoeken hoe we het beste uit onszelf én de leerlingen kunnen halen. In gesprek met ouders luister ik graag naar wat u ons over uw kind kunt vertellen. Ouders kennen hun kind immers het beste en al die informatie is voor ons ontzettend waardevol. Samen staan we sterk voor uw kind!

Tessa Delbrugge

Mijn naam is Tessa Delbrugge. Ik woon met mijn man en onze twee kinderen in Leek. Ik ben al heel veel jaren met veel plezier werkzaam in het primair onderwijs en heb in alle groepen ervaring. Ik werk inmiddels voor het vijfde jaar op de St. Antoniusschool. Dit schooljaar werk ik op de maandag, dinsdag en woensdag in groep 1/2 (Beren), samen met Farina Lutterop.

Carmen Hoekzema

Mijn naam is Carmen Hoekzema. Dit jaar ben ik op maandag, dinsdag en woensdag leerkracht van groep 3 de Vlindertuin en op vrijdag sta ik bij groep 1/2 het Vossenhol. Daarnaast ben ik ook de school ICT-er, waar ik mij op de donderdagen mee bezig houd. Deze afwisseling in de week vind ik erg leuk! In de klas vind ik het belangrijk om goed te kijken naar wat kinderen nodig hebben om optimaal tot ontwikkeling te komen. Daarom heb ik na mijn PABO nog de Master SEN (Special Educational Needs) gedaan, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden.

Farina Lutterop

Ik ben Farina Lutterop en ik ben dit jaar leerkracht van groep 1/2 het Berenhol, samen met Tessa. Het meegaan in de kleuterwereld, daar tussenin mogen staan en meebeleven maakt dat ik iedere werkdag zin heb om zoveel mogelijk samen met de kinderen "in" de wereld te stappen en van daaruit te leren. Zo is geen dag hetzelfde!

Brigitta Metz

Ik ben Brigitta Metz. Met veel passie en plezier geef ik les aan kleuters. Ik ben erg geboeid door deze leeftijdsgroep en vind het elke dag weer prachtig en bijzonder om kinderen te zien groeien en ontwikkelen en ze vleugeltjes te mogen geven om ze te laten vliegen. Naast het lesgeven ben ik op de St Antoniusschool ook nog onderbouwcoördinator en ben ik specialist jonge kind.

Marleen Veringa

Ik ben Marleen Veringa. Ik woon met mijn man in Assen. Samen hebben wij 2 dochters die al niet meer thuis wonen. Ik werk sinds augustus 2015 op de St. Antoniusschool. Daarvoor was ik al een aantal jaren werkzaam binnen de stichting. Ik ben leerkracht van groep 1/2, het Muizenhol op maandag t/m vrijdag. Het werken met kinderen betekent dat er geen dag hetzelfde is. Ze zijn open, eerlijk, spontaan en enthousiast. Ik vind het mooi om te zien hoe de kinderen zich door het jaar heen ontwikkelen op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Om zich goed te kunnen ontwikkelen vind ik het belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn, in de groep en op school.

Susanne Hörburger

Mijn naam is Susanne Hörburger. Samen met Hans-Peter heb ik twee zoontjes. Dit schooljaar ben ik op maandag, dinsdag en woensdag leerkracht van groep 4 de Dolfijnen. Daarnaast ben ik ook middenbouw-coordinator. Wat ik erg leuk vind aan mijn baan is dat geen dag hetzelfde is. De klas is een plek waar je plezier met elkaar moet hebben, maar ook een plek om rust te hebben om te kunnen leren. Samen met de kinderen probeer ik er altijd een gezellig schooljaar van te maken.

Yolande van Huffelen

Hallo, ik ben Yolande van Huffelen. Ik woon met mijn man en twee kinderen in Leek. Ik ben leerkracht van de beiden groepen 3 op de St. Antoniusschool. Op maandag en dinsdag geef ik les aan groep 3, de insecten en op donderdag en vrijdag geef ik les aan groep 3, de vlinders. Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en ze te leren lezen, rekenen en schrijven. Genieten doe ik elke dag, er gebeurt altijd wel iets, de kinderen zijn zo spontaan en enthousiast, we hebben veel lol samen.  

Naast mijn werk als groepsleerkracht ben ik taal coördinator, dat houdt in dat ik het aanspreekpunt ben op school over het taal- en leesonderwijs.   

Sharmayne Koerts

Ik ben Sharmayne Koerts en woon samen met mijn partner en dochter van 6 jaar in Winschoten. Ik ben al 11 jaar werkzaam als onderwijsassistent op deze school. Dit schooljaar ondersteun ik in de groepen 7/8. Naast mijn taken bij de groepen 7/8, geef ik ook Rots&Water trainingen aan groepen die hier baat bij hebben.

Karin Eijpe

Mijn naam is Karin Eijpe, ik ben 35 en ik woon in Winschoten samen met mijn man en 2 kinderen. Ik werk alweer 7 jaar op deze mooie school. Dit jaar geef ik 4 dagen in de week les aan groep 4 de Bijen. Ik geniet elke dag van het lesgeven. Er is veel afwisseling en geen dag is hetzelfde. De kinderen leren vaardigheden van mij en ik leer ook elke dag van de kinderen. Het is mooi om te zien hoe kinderen groeien in hun ontwikkeling, op welke manier dan ook! En ik ben trots dat ik daar, samen met ons fantastische team, elke dag deel van mag uitmaken.

Adriana Lockhorn

Ik ben Adriana Lockhorn en werk al een aantal jaren op de Sint Antoniusschool. Dat besef komt vooral op het moment dat ik de kinderen van oud-leerlingen in de groep krijg. Zo leuk om een stukje herkenning te zien. Mijn werk doe ik met veel plezier en ben een juf met ervaring in alle groepen.  Elke groep heeft zijn eigen charmes, maar mijn hart ligt toch bij de bovenbouw. Ik geniet van de humor en de gesprekken met de kinderen en… van het geven van mijn lievelingsvak, geschiedenis. Ik vind het belangrijk dat de klas een fijne, veilige plek is waar je kunt zijn wie bent met al je eigen aardigheden. Elk kind heeft zijn eigen kwaliteiten. Dit jaar sta ik samen met mijn duo-collega Roos in groep 7/8, de uilen.

Behalve leerkracht ben ik coördinator identiteit en mag ik Rots en Water trainingen geven.

Nataschja Wapsenkamp

Ik ben Nataschja Wapsenkamp. Ik woon samen in De Groeve met Bjorn en onze zoon Milan. Ik ben onderwijsassistent op deze school. Inmiddels werk ik hier alweer heel wat jaren met veel plezier. Als stagiaire begonnen en inmiddels niet meer weg te slaan. Ik heb een gevarieerde baan. Ik ben individueler met de kinderen bezig. Elke dag is anders. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen manier mogen en kunnen ontwikkelen. Ieder kind is anders en doet het op zijn of haar eigen manier. Mijn rol hierin is een kind handvaten geven om een leuke en leerzame schooltijd tegemoet te gaan.

Miranda Kazemier

Ik ben Miranda Kazemier-Bulle. Ik mag dit jaar op maandag, donderdag en vrijdag lesgeven aan de kikkers in groep 5. In 2002 ben ik voor de stichting gaan werken op de Gerardus Majella, en in 2010  kwam er een plekje vrij op de Antonius.

De Sint Antonius is voor mij een hele speciale school; 3 generaties in onze familie hebben hier al les gehad, waaronder ik zelf. Het is dan wel even wennen als je eigen juf/meester dan je collega wordt. In de middenbouw begint het ontdekken van je zelf. Kinderen leren een eigen mening te krijgen en oefenen de vaardigheden om hier mee om te gaan. Ik kan er echt van genieten om dit proces van zo dicht bij mee te mogen maken en de kinderen hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Dit zorg ervoor dat ik me helemaal thuis voel in een middenbouw groep. Naast leerkracht ben ik ook reken coördinator en Bhv er op school.

Liesbeth Deiman

Mijn naam is Liesbeth Deiman, woon samen met Edwin in Veele, een mooi dorp bij Vlagtwedde. We hebben twee kinderen (één op het voortgezet en één op de basisschool). Ik werk al heel wat jaren met veel plezier op de St.Antoniusschool, in de bovenbouw in een enthousiast team. Dit schooljaar ben ik leerkracht van groep 6 De Apen. Daarnaast ben ik bovenbouwcoördinator. Samen met de directeur, IB-er, onderbouwcoördinator en middenbouwcoördinator dragen we o.a. zorg voor de organisatie, zorg en doorgaande lijnen binnen onze school. Maar het leukst blijft het werken met de kinderen in de bovenbouw. Ik vind het een uitdaging om de kinderen vanuit eigen betrokkenheid en verantwoordelijkheid te laten werken! Kinderen weten zelf heel goed wat ze willen en kunnen! En komen zelf met de meest fantastische ideeën!

Jolanda Wolthers

Mijn naam is Jolanda Wolthers. Ik woon samen in Groningen met Gertjan. Ik werk alweer een paar jaar op de St. Antoniussschool als onderwijsassistent. Daarnaast vervul ik ook veel taken als conciërge. Het is een leuke en gevarieerde baan met veel afwisseling, geen dag is hetzelfde!

Roos Claassen

Ik ben Roos Claassen ik werk al vele jaren met ontzettend veel plezier op de St Antoniusschool. Ik heb me inmiddels ontwikkeld tot allround basisschool juf. Ik heb in alle groepen gestaan en sta nu als leerkracht in de 3 groepen 7/8. Samen met Adriana, Daphne, Thea en Sharmayne werken we aan de vele doelen in de groepen, maar vinden we het ook heel belangrijk dat elk kind zichzelf mag zijn. Er ruimte is voor hun eigen ontwikkeling en kwaliteiten. Ik geef de basisvakken en daarnaast gym, creatief (tekenen, handvaardigheid, textiel, techniek en koken) en probeer ik kinderen aan het lezen van leuke boeken te krijgen. Ik geef Rots en Water trainingen aan groepen binnen de school en vertegenwoordig de bijzondere scholen van Midden-Groningen in het platform cultuurmenu. Dit platform coördineert het cultuuraanbod voor de scholen, zodat alle basisschoolleerlingen in Midden-Groningen met alle disciplines kennis maken. Op onze school ben ik ook de Cultuur coördinator.

Ik geniet dagelijks van het werken met kinderen. Dit kan natuurlijk alleen in een veilige, vertrouwde omgeving waar oog is voor elk kind. Ik kan dit niet alleen, maar doe dit samen met mijn collega`s in een gezellig team.

Thea Welles

Mijn naam is Thea Welles, ben 36 jaar oud en ben sinds 2010 werkzaam op de St. Antoniusschool. Ik werk met veel plezier in de bovenbouw. Dit schooljaar ben ik samen met mijn duo-collega Roos verantwoordelijk voor groep 7/8 Zwaluwen. We zijn heel blij dat we ook dit jaar weer extra ondersteuning mogen krijgen van Sharmayne.

Annette Hoekstra

Mijn naam is Annette Hoekstra. Ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen in Hoogezand. Sinds 2018 ben ik leerkracht op de St. Antoniusschool. Het is prettig om onderdeel te zijn van een groot team met veel verschillende kwaliteiten. Zo zijn we er voor elkaar en leren we van elkaar. Ik ben graag een leerkracht die er voor leerlingen is, vertrouwen biedt, talent oproept en werkt vanuit mijn eigen persoon. Het welbevinden van een leerling staat bij mij altijd voorop. Het is immers een voorwaarde om tot leren te komen.  Ouders zie ik als experts, zij kennen hun eigen kind(eren) het best. Een goede relatie tussen ouder, school en kind is noodzakelijk. Ook op schoolniveau is het meedenken van ouders gewenst. Vanuit deze visie ben ik tevens lid van de Medezeggenschapsraad (MR).

Elise Eijsbergen

Mijn naam is Elise Eijsbergen. Ik woon met mijn vriend en onze twee dochtertjes in Groningen. Dit schooljaar ben ik op woensdag t/m vrijdag leerkracht van groep 3, de insectenwereld. Groep 3 is een bijzonder leerjaar. Het is zo mooi om te zien dat de kinderen zo rond de kerstvakantie ineens echt kunnen lezen! Met veel plezier sta ik voor de klas en geniet ik van de interactie met de kinderen. Elke dag is weer anders! Ik maak graag muziek met de kinderen. Zo zingen we geregeld met de gitaar erbij. Naast leerkracht ben ik namens het team contactpersoon bij de OR.

Ellen Bannink

Mijn naam is Ellen Bannink, 30 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Groningen. Sinds 2018 ben ik werkzaam op de st. Antoniusschool. Dit schooljaar sta ik van maandag t/m donderdag voor groep 6, de Panda's. Voordat ik mijn Pabo-diploma haalde, heb ik orthopedagogiek gestudeerd. Ik vind het belangrijk dat een kind zichzelf kan en mag zijn op school. Dit is een voorwaarde om je als kind zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen op sociaal, emotioneel en cognitief vlak. Elke dag probeer ik de kinderen in hun kracht te zetten door een leerrijke omgeving te creëren, naar ze te luisteren en door met hen af te stemmen. Ook vind ik het belangrijk om korte lijntjes te houden met het thuisfront. Deze verbondenheid en afstemming is noodzakelijk om als kind op school goed te kunnen presteren. Mijn deur staat dus altijd open!

Ellen Hoefsmit

Mijn naam is Ellen Hoefsmit. Dit jaar ben ik de leerkracht van groep 5 de Bevers en groep 4 de Dolfijnen. Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar de effecten van bewegend leren. Samen met mijn vakspecialisatie muziek zorgt dat voor leuke en leerzame momenten in de klas. Ik vind het heerlijk om voor de klas te staan. De kinderen zijn enthousiast, energiek en geen dag is hetzelfde!

Janita Botke

Mijn naam is Janita Botke. Dit jaar ben ik de leerkracht van groep 1/2 het Vossenhol op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. 

Korine Zandstra

Ik ben Korine Zandstra, 57 jaar jong en juf bij de beide groepen 6. Na de voorjaarsvakantie ben ik begonnen op de St. Antoniusschool. Daarvoor heb ik op heel veel scholen gewerkt in het noorden maar ook in Almere. Naast mijn 2 dagen voor de klas werk ik nog 2 dagen bij een onderwijsinnovatie bureau. We geven veel technieklessen aan teams en aan kinderen. Ik vind techniek een superleuk vak om te geven. Voordat ik juf werd werkte ik als Z- verpleegkundige in Nieuw-Woelwijck . Ook ben ik nog kok geweest en heb ik in Amsterdam in de thuiszorg gewerkt met gehandicapte kinderen. Thuis, in Assen, heb ik een man en een dochter. Mijn hobby’s zijn viool spelen en zeilen met ons mooie schip.

Wie weet ontmoeten we elkaar nog eens dit schooljaar.

Nataschja Huizinga

Ik ben Nataschja en woon met mijn gezin in Sappemeer. Op de St. Antoniusschool ben ik onderwijsassistent bij de vier kleuterklassen. Een heerlijke baan, waar geen dag hetzelfde is en ik altijd met heel veel plezier naar toe ga. Ook ben ik nog werkzaam bij Prokino. Daar doe ik een combinatie van kdv en bso. Werken met kinderen is mijn passie!!