Dolfijnen 4

In onze groep zitten allemaal, net als echte dolfijnen, nieuwsgierige en leergierige Dolfijnen.

In groep 4 wordt er heel hard gewerkt. We maken veel leeskilometers zodat we steeds meer plezier krijgen in het lezen, maar we ook steeds beter begrijpen wat we lezen. En dat is belangrijk, want in groep 4 starten we ook met het vak begrijpend lezen. Lezen doen we door op niveau ‘Lekker Lezen’ aan te bieden, door interessante teksten te lezen, voor te lezen, samen te lezen en zelf te lezen in een eigen gekozen boek. Later in het jaar komt daar ‘Nieuwsbegrip’ bij. Met rekenen worden de sommen steeds een beetje moeilijker en oefenen we met sommen tot 100! Daarnaast gaan we in groep 4 ook voor ons kleine tafeldiploma, waarmee we laten zien dat we de tafels 1 t/m 5 en 10 al heel goed kennen. Naast al dat harde werken is er gelukkig ook nog tijd voor andere belangrijke dingen, zoals creatieve vakken, digitale vaardigheden en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Op de middagen proberen we aan interessante thema’s te werken. Deze thema’s kiezen we in overleg met de kinderen, waarbij zij ook aangeven wat zij graag willen leren over het thema. Aan de hand van de onderzoeksvragen van de kinderen gaan we samen op ontdekking en komen we onderweg langs de, vooraf opgestelde, doelen waar we in een periode aan moeten werken. Een leuke manier van leren waarbij de leerlingen betrokken zijn.