Apen 6

Welkom bij de Panda’s/Apen

Er wordt gewerkt met een weektaak welke de kinderen zelf kunnen plannen en beheren. Hierin staan de verplichte instructielessen, maar ook de zelf in te plannen taken op maat.

We gaan dit jaar met rekenen sommen maken tot de 10000. Ook gaan we ons oriënteren op breuken. Bij taal blijven spelling en grammatica belangrijk. Met spelling worden geleerde regels herhaald en met nieuwe regels uitgebreid. Nieuw dit jaar is werkwoordspelling. Ook dit jaar houden alle kinderen een boekbespreking en een spreekbeurt over een onderwerp naar keuze.

De topografie van Nederland gaan we dit jaar ook leren. Dit gaan we oefenen met Topomaster. Dit is een spel waarin we topografie beter leren onthouden door bijzondere informatie over dieren, gebouwen en het landschap. De leerlingen krijgen natuur, techniek, aardrijkskunde en geschiedenis geïntegreerd aangeboden, op een onderzoekende en ontdekkende manier. Zo gaan we bijvoorbeeld onderzoek doen naar schimmels en wat er aan de rand van aardplaten gebeurt. We gaan er een onderzoekend en leerzaam jaar van maken!