Apenrots 6

Welkom in groep 6 de apenrots. In onze groep zitten 24 kinderen, 11 jongens en 13 meisjes. We krijgen dit jaar les op maandag en vrijdag van meester Gerard en op dinsdag, woensdag en donderdag van juf Anneloes.

We gaan dit jaar met rekenen sommen maken tot de 10000. Ook gaan we ons oriënteren op breuken. Bij taal blijven spelling en grammatica belangrijk. Met spelling worden geleerde regels herhaald en met nieuwe regels uitgebreid. Nieuw dit jaar is werkwoordspelling.

De topografie van Nederland gaan we dit jaar ook leren. Dit gaan we oefenen met Topomaster. Dit is een spel waarin we topografie beter leren onthouden door bijzondere informatie over dieren, gebouwen en het landschap. De leerlingen krijgen natuur, techniek, aardrijkskunde en geschiedenis geïntegreerd aangeboden, op een onderzoekende en ontdekkende manier. Zo gaan we bijvoorbeeld onderzoek doen naar schimmels en wat er aan de rand van aardplaten gebeurt. We gaan er een onderzoekend en leerzaam jaar van maken!