Insecten 3

Hallo, wij zijn groep 3, de insectenwereld. Met 25 kinderen  “zoemen” en “vliegen” we rond in groep 3, waar het een drukte van belang is, want er wordt hier heel veel geleerd. We leren allemaal woordjes en letters en met die letters kunnen we ook weer nieuwe woorden lezen. We lezen zelfs al verhaaltjes, knap van ons he?

Ook leren we rekenen in groep 3, we ontdekken hoe het zit met de getallen en het oplossen van sommen. Dat doen we door veel spelletjes te spelen en te bewegen. In het schrijfschrift leren we de cijfers en letters schrijven. Voordat we dan beginnen zingen we het schrijflied en dan zit iedereen achterste voren en onderste boven, aan het eind van het lied zitten we dan weer zoals het hoort en schrijven we de mooiste letters en cijfers.

Het is wel wennen om aan een tafeltje te zitten, dus tussendoor doen we vaak een spelletje of zingen een lied en dansen erbij, dan kunnen we er daarna weer tegenaan. We werken veel samen, zo kun je ook veel van elkaar leren. Samen met onze juffen Elise en Yolande hebben we  het heel gezellig met elkaar en helpen elkaar goed.


Etalage

Laad meer